Energie

Antreprenori locali. Viorel Tudose, traderul de energie Getica 95, cu afaceri de 1,5 mld. lei: Ne uităm spre zona de producţie. Vrem să ne convingem clienţii câştigaţi să rămână alături de noi

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Roxana Petrescu

07.06.2021, 19:30 891

Getica 95, afacere de furnizare a energiei deţinută de omul de afaceri Viorel Tudose, a devenit anul trecut lide­rul privat al comerţului cu electricitate către segmentul con­curenţial, imediat după Electrica Furnizare şi Enel Ener­gie, companii dublate de o infrastructură de distri­buţie semnificativă.

„Aveam pentru anul trecut contractată deja 80% din energia necesară, aşa că am fost obligaţi să găsim cumpă­ră­torii. Anul acesta va fi greu să repetăm acea performanţă, dar vrem să ne convingem clienţii câştigaţi să rămână ală­turi de noi. Este dificil de explicat nivelul de preţ actual către consumatorii finali“, a spus Viorel Tudose.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, Getica 95 a terminat anul trecut cu un business de 1,5 mld. lei, de 2,3 ori mai mare faţă de cel din 2019, şi un profit net de 81,5 mil. lei faţă de cele 26,1 mil. lei din anul anterior. Creşterea cotei de piaţă a fost prin­cipalul factor al acestei ascensiuni.

Potrivit datelor din rapoartele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Getica 95 a ajuns la finalul anului trecut la o cotă pe piaţa concurenţială a energiei de 9,36% faţă de 5,97% din 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO