Apare o nouă specie de jucător în piaţa energiei: Panoul solar montat pe casă este automat integrat în reţea, energia este cumpărată la preţul zilei şi este scutită de taxe

19 iul 2018 Autor: Roxana Petrescu

Pentru a intra în categoria de prosumatori, capacitatea instalaţiilor de producţie a energiei nu trebuie să fie mai mare de 27 kW.

Prosumatorul, adică acel consumator de energie de mici dimensiuni care-şi poate acoperi singur consumul prin producţia proprie de electricitate, este de acum o noţiune inclusă în legea care aduce unele modificări sistemului de promovare pentru regenerabile. Prevederile noului text legislativ creează astfel mediul necesar pentru formarea unei noi specii de jucător în domeniul energiei. Care sunt principalele noutăţi?

„Prosumer este clientul final care deţine instalaţii de producere a energiei electrice, inclusiv în co­ge­ne­rare, a cărui activitate spe­ci­fică nu este producerea energiei electrice, care consumă şi care poate stoca şi vinde energie electrică din surse regenerabile pro­­dusă în clădirea lui, inclusiv un bloc de apar­ta­mente, o zonă rezidenţială, un amplasament de servicii partajat, comercial sau industrial sau în acelaşi sistem de distribuţie închis, cu con­di­ţia ca, în cazul consumatorilor autonomi ne­casnici de energie din surse regenerabile, aceste acti­vităţi să nu constituie activitatea lor comer­cială sau profesională primară.“

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.07.2018

 
Cuvinte cheie:
energie
, energie electrica
, lege
, vanzare
, piata energiei
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide