Energie

Arabii care au cumpărat centrala Mintia promit investiţii în modernizare, trecerea centralei pe gaz şi 600 de locuri noi de muncă

Arabii care au cumpărat centrala Mintia promit...

Autor: Răzvan Botea

06.09.2022, 19:47 589

Ahmad Ismail Saleh, preşedintele grupului Mass Group Holding, care a cumpărat recent termocentrala Mintia, a fost săptămâna aceasta într-o vizită la Hunedoara şi s-a întâlnit cu autorităţile locale, cărora le-a promis că va moderniza termocentrala, care urmează să producă energie electrică pe gaz. Într-o primă fază, ar crea 600 de locuri noi de muncă, potrivit şefului Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

„Oamenii care au lucrat aici sunt bine pregătiţi profesional şi este vital să-i readucem în câmpul muncii. În scurtă vreme, cel puţin un grup energetic poate deveni funcţional după reconversia pe gaz. Pentru investitor înseamnă bani din vânzarea energiei, iar pentru judeţul Hunedoara înseamnă producţie şi locuri de muncă. Îi felicit pe investitori pentru achiziţia făcută şi pentru intenţia de a crea, pentru început, 600 de locuri de muncă”, a scris, pe Facebook, Nistor.

Activele termoentralei Mintia au fost vândute de statul român către compania Mass Global Energy Rom, parte a grupului din Iraq Mass Group Holding, tranzacţia ridicându-se la 91,2 milioane de euro, fără TVA. Procesul a fost gestionat de compania Expert Insolvenţă, admnistratorul judiciar al Complexului Energetic Hunedoara, din care făcea parte termocentrala Mintia.

Unitatea este în conservare din 2021 şi are o capacitate instalată de 1.075 MW.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO