Energie

Arabii de la Masdar vor să facă alături de Hidroelectrica proiecte verzi de 2.000 MW. Investiţiile ar depăşi 2 mld. euro şi includ eolian offshore şi solar plutitor

Arabii de la Masdar vor să facă alături de...

Autor: Roxana Petrescu

19.04.2023, 00:07 2294

Unul dintre cele mai mari portofolii verzi în dezvoltare îi are ca actori pe arabii de la Masdar şi pe Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, 100% verde. Potrivit informaţiilor publicate pe contul de LinkedIn al grupului Masdar, din Emiratele Arabe Unite, portofoliul de proiecte care ar putea fi dezvoltat alături de Hidroelectrica este de circa 2.000 MW, acesta vizând proiecte eoliene offshore şi parcuri solare flotante.

Cu această capacitate, dacă se va realiza, investiţiile vor depăşi pragul de 2 miliarde de euro, acesta fiind unul dintre cele mai mari şi complexe portofolii de proiecte verzi aflate în dezvoltare. La finalul lunii trecute, Hidroelectrica a semnat un acord de joint venture cu compania Masdar din Emiratele Arabe Unite pentru realizarea de parcuri eoliene off-shore şi parcuri solare flotante în România, la acel moment dimensiunea portofoliului nefiind dezvăluită. Semnarea acordului a avut loc în Abu Dhabi, în prezenţa preşedintelui României Klaus Iohannis, a ministrului energiei Virgil Popescu şi a omologului său din UAE, alături de numeroşi înalţi oficiali din ambele state.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri