Energie

ArcelorMittal Galaţi se aşteaptă la o creştere cu 15% a producţiei, care stagnează de la începutul crizei

ArcelorMittal Galaţi se aşteaptă la o creştere cu 15%...

Autor: Radu Bostan

24.09.2014, 15:34 260

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi se aşteaptă ca anul viitor să crească producţia la 2 milioane de tone de oţel, după ce în ultimii ani producţia a gravitat în jurul nivelului de 1,7 milioane de tone, ca urmare a unor investiţii în retehnologizare, dar şi a preţului mai bun la utilităţi.

Compania, deţinută de miliardarul indian Lakshmi Mittal, a investit 10 milioane de euro în modernizarea furnalului 5 şi secţiei de oţelărie. Combinatul mai funcţionează doar cu furnalul 3 şi 5, care împreună au o capacitate de producţie de 3 milioane de tone, faţă de 5 milioane de tone cât avea combinatul în 2001, la privatizare.

"Rezultatele înregistrate în primele luni de la finalizarea investiţiilor şi a perioadei de readucere în parametri au fost pozitive. În august, Furnalul nr. 5 a înregistrat cea mai mare producţie lunară din ultimii 34 de ani", au spus reprezentanţii ArcelorMittal Galaţi, într-un comunicat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO