Energie

În atenţia primarilor din România. ZF Live Dan Prodan, CEO: Vienna Energy, companie deţinută de primăria vieneză, produce şi vinde energie electrică, dar distribuie şi gaz, căldură şi apă în Viena. De ce nu s-ar putea şi în România?

Autor: Răzvan Botea

29.01.2019, 17:55 664

Situaţia de pe piaţa energiei în care se importă energie şi pe parcursul lunii ianuarie preţul spot (PZU) a atins maxime istorice nu este una nouă, aceasta fiind o perioadă de speculă similară cu experienţa din 2017, a spus la ZF Live Dan Prodan, CEO al Vienna Energy.

„Aş putea spune că pe piaţa energiei nu se întâmplă nimic nou acum. Dacă facem o analogie cu 2017, am mai trăit astfel de experienţe. Aceasta este o perioadă de speculă, cineva cu siguranţă câştigă, atâta timp cât energia se cumpără. Cauzele sunt însă puţin diferite faţă de 2017. Dacă în 2017 o parte dintre traderi şi furnizori au avut apetit ridicat de risc de a lăsa poziţii deschise pe contractele încheiate, în 2019 lucrurile stau puţin diferit“, a spus Dan Prodan. Din punctul de vedere al capacităţii de producţie, în special de cărbune, la momentul respectiv din 2017 producţia era de 2.400-2.500 MW cărbune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO