Energie

Au investit 800 de milioane de euro, dar trec la deprecieri. Portughezii de la EDPR au tăiat peste 20 mil. euro din valoarea eolienelor din România

Au investit 800 de milioane de euro, dar trec la...

Autor: Roxana Petrescu

08.04.2016, 00:05 219

Cea mai mare parte a depre­cierilor de 22 de milioane de euro pe care portughezii de la Energias de Portugal Renovaveis (EDPR) le-au avut anul trecut au fost înregistrate în România.

După ce au investit 800 de milioane de euro în eoliene şi solare pe plan local, portughezii se uită acum la România, fostul El Dorado al energiei verzi, cu ochi „conservatori“.

„În 2015, deprecierile au avut un impact negativ de 22 de mi­lioane de euro în EBIT (profitul înainte de dobânzi şi impozite – n. red.) mai ales ca urmare a faptului că grupul şi-a asumat o perspectivă conserva­toare asupra activelor din Ro­mânia pe o perioadă mai lungă“, se arată în raportul pentru anul 2015 publicat de EDPR.

EDPR, divizia de energie verde a grupului spaniol Energias de Portugal, este al treilea cel mai puternic investitor în sectorul energiei regenerabile din Ro­mânia, după cehii de la CEZ şi italienii de la Enel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO