Energie

Băncile sunt principalii creditori ai Complexului Energetic Hunedoara

Băncile sunt principalii creditori ai Complexului...

Autor: Roxana Petrescu

20.01.2016, 00:00 386
Cel mai mare dosar administrat de casa de insolvenţă de la CE Hunedoara e un business de 25 de ori mai mic decât producătorul de energie. Complexul Energetic Hunedoara, a doua mare insolvenţă din sistemul energetic, este un business de peste 670 de milioane de lei, cu 6.700 de oameni.
 
Pe lista dosarelor de insolvenţă care au ajuns pe masa GMC, casa care a preluat acum şi cazul Complexului Energetic Hunedoara, se numără Harinvest, firma de brokeraj care a păgubit 94 de persoane cu aproape 3 mil. euro, companii din domeniul morăritului, conservelor sau al construcţiilor.
 
Până acum, cea mai mare companie a cărei insolvenţă a fost gestionată de GMC a fost S.M.R Balş, un business de 27 de milioane de lei specializat în producţia de material rulant.
 
„Dintre cele mai mari dosare de insolvenţă, atât ca valoare a activelor, cât şi ca volum de muncă necesar administrării lor în care este implicată societatea noastră enumerăm S.M.R. Balş, Harinvest Râmnicu Vâlcea, Termex Balş, Helco Craiova. Soluţionarea unui dosar mare de insolvenţă durează cel mai puţin 2-3 ani. Dintre societăţile enumerate, parte sunt în perioada de observaţie, parte parcurg un plan de reorganizare, parte sunt în faliment“, au declarat reprezentanţii casei de insolvenţă GMC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO