Energie

BERD: Toate finanţările din energie verde au fost restructurate. Avem o expunere de 250 mil. euro

BERD: Toate finanţările din energie verde au fost...

Autor: Roxana Petrescu

30.03.2016, 20:00 401

Banca Europeană pentru Recons­trucţie şi Dezvoltare (BERD) a fost obligată să-şi restructureze toate finan­ţările acordate pentru proiectele de energie verde în România pe fondul multiplelor schimbări legislative care au afectat domeniul, instituţia financiară având o expunere de circa 250-300 mil. euro pe domeniul care a atras investiţii de circa 6-7 mld. euro în România.

Banca spune însă că nu există în acest moment riscul ca unele companii finanţate să intre în faliment şi astfel să nu-şi mai poată achita ratele.

„Am susţinut schema de sprijin încă din 2011 şi am fost printre ultimii care au mai finanţat proiecte de energie în 2014 încercând să adaptăm aceste finanţări încă din 2013. Am încercat în felul ăsta să menţinem încrederea industriei într-o bancă promotoare a ideii de energie rege­nerabilă şi să convingem statul că legislaţia poate fi schimbată şi altfel. Din păcate nu am avut un mare succes“, a spus Mihnea Crăciun, deputy director în cadrul BERD. Declaraţiile au fost făcute în cadrul celei de-a cincea ediţii a ZF Power Summit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO