Energie

Best of ZF Power Summit ’18. Cătălin Stancu, Electrica: După 2017, am revizuit toate procedurile de risc. Pentru 2018 ne-am asigurat deja energia necesară în proporţie de 90%

Cătălin Stancu, director general, Grupul Electrica:

Primele lucruri pe care le-am făcut în 2017, în primul trimestru a fost să revizuim toate procedurile de risc. În 2018 începe mult mai normal, cu energia asigurată pentru toate categoriile de clienţi peste 90%. Predicţii în piaţa energiei parcă nu îţi mai vine să faci după 2017, dar cred că va fi un an normal. Am pornit nişte programe serioase de regândire a modelului de business, de restructurare, şi în distribuţie, şi în furnizare. Suntem o companie listată, aşa că ne uităm la profitabilitate înainte de market share.

Cătălin Stancu, director general, Grupul Electrica: Primele lucruri pe care le-am făcut în 2017, în primul trimestru a fost să revizuim toate procedurile de risc. În 2018 începe mult mai normal, cu energia asigurată pentru toate categoriile de clienţi peste 90%. Predicţii în piaţa energiei parcă nu îţi mai vine să faci după 2017, dar cred că va fi un an normal. Am pornit nişte programe serioase de regândire a modelului de business, de restructurare, şi în distribuţie, şi în furnizare. Suntem o companie listată, aşa că ne uităm la profitabilitate înainte de market share.

Autor: Roxana Petrescu

01.03.2018, 00:08 536

Iarna anului 2017, care a dus preţul energiei la niveluri imposibil de anticipat, i-a determinat pe cei rămaşi în picioare să-şi restructureze businessul şi să ia măsuri de achiziţii mult mai prudente.

„Ne uităm la profitabilitate înainte de market share“, spune Cătălin Stancu, director general al Grupu­lui Electrica, cel mai mare furnizor de energie din România, la firele companiei fiind conectaţi peste 3,6 milioane de clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO