Energie

Black Sea Oil & Gas: Construirea, instalarea şi punerea în funcţiune a întregii infrastructuri marine şi terestre pentru gazul din Marea Neagră se va realiza în doi ani. Cum arată proiectul de 400 mil. $, primul din Marea Neagră după 1989?

Black Sea Oil & Gas: Construirea, instalarea şi punerea...

Autor: Roxana Petrescu

07.02.2019, 11:01 1288

Black Sea Oil & Gas (BSOG), companie deţinută de gigantul american Carlyle, spune că pentru proiectul Midia din Marea Neagră „construirea, instalarea şi punerea în funcţiune a întregii infrastructuri marine şi terestre a Proiectului MGD (Midia Gas Development) se vor realiza în aproximativ doi ani, în baza unui contract de antrepriză generală încheiat cu GSP Offshore (firmă deţinută de omul de afaceri român Gabriel Comănescu – n.red.).

Platforma de foraj Uranus a GSP va asigura forajul celor cinci sonde de producţie. BSOG confirmă că aproximativ 70% din totalul activităţilor contractate pentru Proiectul MGD provin din România. Pentru anul 2019, BSOG are în plan finalizarea etapei de proiectare de detaliu a Proiectului MGD, începerea fabricării platformei de producţie Ana la şantierul naval din Agigea, începerea lucrărilor de construcţii civile la STG (staţia de tratare a gazelor) şi procurarea echipamentelor”, au precizat reprezentanţii BSOG.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO