Energie

Bloomberg: Enel a prelungit discuţiile cu grupul Public Power Corporation pana la finalul lunii februarie. Tranzacţia cu operaţiunilor din România ar avea o valoare totală estimată la 1,9 miliarde de euro

Bloomberg: Enel a prelungit discuţiile cu grupul Public...

Autor: Ştefan Stan

04.02.2023, 18:11 637

Enel a prelungit până la sfârşitul lunii februarie perioada de exclusivitate pentru discuţiile cu Public Power Corporation S.A. din Grecia privind o potenţială vânzare a operaţiunilor sale din România, care ar avea o valoare totală estimată la 1,9 miliarde de euro.

PPC a încheiat în decembrie un acord de exclusivitate cu compania italiană de utilităţi în legătură cu potenţiala achiziţie a tuturor participaţiilor deţinute de Enel în România. Părţile "vor informa piaţa în cazul în care vor încheia un acord obligatoriu cu privire la tranzacţie", a precizat sâmbătă compania italiană într-o declaraţie pe site-ul său, scrie Bloomberg. 

Anunţul vine în contextul în care Enel se confruntă cu niveluri de îndatorare în creştere şi face parte dintr-un efort mai amplu de dezinvestire pentru a vinde active în valoare de până la 21 de miliarde de euro.

Compania italiană a scos la vânzare şi unele operaţiuni din Argentina şi Peru, după cum a relatat anterior Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO