Energie

Borc: Marii consumatori industriali îşi au rolul în Strategia energetică a României

Borc: Marii consumatori industriali îşi au rolul în...

Autor: Departamentul Corespondenti

09.03.2016, 16:02 425

Costin Borc a declarat, miercuri, după ce a vizitat Alro Slatina, că reducerea consumului de energie electrică - în contextul în care Alro este unul dintre marii consumatori industriali - este extrem de importantă.

"Este foarte important că s-a redus substanţial consumul pe tona de produs. Da, este o industrie energo-intensivă, pentru că aşa este ea, dar eforturile făcute pentru eficientizarea consumului de energie sunt foarte importante”, a afirmat ministrul.

Vicepremierul a adăugat că Ministerul Energiei lucrează la Strategia energetică a României, iar marii consumatori îşi au locul în această viziune.

"Colegul meu de la Ministerul Energiei, domnul ministru Grigorescu, lucrează la o Strategie energetică a României. Evident că marii consumatori industriali, marii consumatori energo-intensiv, îşi au rolul în această strategie. De asemenea, am discutat cu domnul director Dobra (Gheorghe Dobra - directorul general Alro Slatina n.r.) şi cu domnul preşedinte Marian Năstase (preşedintele Consiliului de Administraţie de la Alro Slatina - n.r.) despre armonizarea poziţiei industriei româneşti, împreună cu Ministerul Economiei şi cu europarlamentarii români, în aşa fel încât să sprijinim poziţia industriei româneşti în toate instanţele Uniunii Europene”, a afirmat Borc.

În ianuarie, premierul Dacian Cioloş anunţa că Strategia energetică a României va fi finalizată anul acesta, iar ministrul de resort, Victor Grigorescu, adăuga că doreşte finalizarea acesteia în septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO