Energie

Canicula a ridicat cu 5% consumul de energie în iulie. Cărbunii arşi au dus greul, vântul aproape a stat

Canicula a ridicat cu 5% consumul de energie în iulie....

Autor: Roxana Petrescu

31.07.2015, 00:05 684
Consumul de energie a înregistrat o creştere de circa 5% în iulie comparativ cu perioada similară a anului trecut, una dintre posibilele expli­caţii fiind şi temperaturile foarte ridicate. De exemplu, în cursul zilei de ieri s-au în­re­­gistrat tem­­­pe­raturi de pâ­nă la 40 de gra­de şi disconfort ter­­mic în Bu­cureşti şi 21 de ju­deţe din sud şi est, potrivit da­te­lor Me­diafax. Astfel, dacă în primele zile din iulie consumul de e­nergie era relativ si­milar cu cel din aceeaşi pe­rioa­dă a anului trecut, de la mij­lo­cul lunii sunt vizibile creşteri importante, după cum reiese din raportul operativ privind func­ţionarea sistemului energetic naţional publicat de Transelectrica, cel mai probabil evoluţia fiind dictată de creşterea tem­peraturilor.
 
Tot datele Transelectrica mai arată că pâ­nă acum, în primele două luni de vară, o trei­me din producţia de energie a fost asi­gu­rată de ter­mo­cen­tralele pe căr­buni, urmate de hi­dro­­cen­trale şi de centrala nu­cleară de la Cernavodă.
 
În con­tex­tul în care de obicei vara energia hidro are de suferit, iar eolienele nu funcţionează cel mai bine în acest anotimp, cărbunii au preluat greul producţiei de energie, acest lucru demonstrând încă o dată importanţa păstră­rii unui mix de producţie la nivel naţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO