Energie

Care este răspunsul companiilor aeriene la ieftinirea kerosenului cu 50%: „Noi oferim constant tarife mici pasagerilor noştri“

Care este răspunsul companiilor aeriene la ieftinirea...

Autor: Roxana Petrescu

09.01.2015, 00:06 1218
Ieftinirea cu aproape 50% a kero­se­nului, combustibilul folosit pentru ali­men­tarea aeronavelor, nu se va reflecta deocam­dată în preţul biletelor de avion, unii transportatori aerieni spunând că o parte din avantaje sunt anulate de aprecierea dolarului în timp ce alţii spun că oricum modelul lor de business este de a avea preţuri mici tot timpul, chiar şi când preţul petrolului este ridicat. În cazul benzinei de exemplu, ieftinirea barilului de petrol cu 50% faţă de maximul din iunie a dus la o scădere de preţuri de 20%.
 
„Modelul de business low-cost al Wizz Air ne permite să oferim constant tarife mici pasagerilor noştri pe toate rutele, pe tot parcursul anului. Avem un management foarte bun al costurilor şi operaţiuni foarte eficiente. Acest lucru ne-a ajutat să men­ţi­nem tarifele foarte scăzute chiar şi atunci când preţul petrolului a fost ridicat. În 2015 vom continua să oferim tarife foarte reduse şi recomandăm clienţilor să fie pre­gătiţi pen­tru multe oferte“, a spus Daniel de Car­val­ho, corporate com­muni­ca­tions manager al ope­ra­torului aerian low-cost Wizz Air.
 
Scăderea barilului de petrol de la maximul de 115 do­lari înregistrat anul trecut până sub pragul de 50 de dolari în prezent a dus la o scă­dere aproape similară în cazul kerosenului, combus­ti­bilul cu care sunt alimentate avioa­nelor.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO