Energie

Care sunt cele mai smart oraşe? Peste 300 de soluţii inteligente au fost implementate la nivel naţional şi s-a dat startul unei strategii Smart City.

Care sunt cele mai smart oraşe? Peste 300 de soluţii...

Autor: Roxana Petrescu

12.03.2019, 15:50 831

♦ Cu 100 de soluţii smart în diferite etape de implementate, alături de 45 de companii partenere, Alba-Iulia este cel mai inteligent oraş din România, acesta transformându-se într-un laborator, la dimensiuni reale, de testare a unor idei care ar putea deveni proiecte naţionale, scrie cea mai nouă ediţie a Anuarului ZF Energie.

De la campion al fondurilor europene pe cap de locuitor, clasament în care Bucureştiul nu există, Alba-Iulia ar putea deveni primul oraş din România cu adevărat smart. Ce a contat? Primăria a pus pur şi simplu pe masă datele ora­şu­lui, iar investitorii au venit sau măcar au fost in­te­resaţi. Ce se întâmplă cu restul ţării? De anul tre­cut, România are un grup de lucru pentru elabo­rarea unei stra­te­gii naţionale pentru reglemen­tarea şi implementarea soluţiilor smart. Poate aici se vor găsi răspunsurile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO