Energie

Cătălin Stancu, Horvath & Partners: Preţul energiei va creşte în următorii ani. Investiţiile în hidrogen sunt o soluţie de echilibrare. România are un motive extrem de puternice să înceapă să se uite la hidrogen

ZF Power Summit 2021

Cătălin Stancu, Horvath & Partners: Preţul energiei va...

Autor: Cristina Bellu

24.02.2021, 13:59 208

Preţul energiei are tendinţa de creştere şi este puţin probabil să vedem o scădere a lui, din acest motiv economia va fi mai necompetitivă, iar o soluţie de echilibrare ar fi investiţiile în hidrogen şi nu numai, consideră Cătălin Stancu, Associated Senior Expert, Horvath & Partners.

“Este nevoie de un plan de tranziţie, avem nevoie de capacităţi moderne de generare. Gazul natural este un atu al României avînd în vedere resursele, dar pe termen mediu şi lung râmăne de rezolvat problema care înseamnă preţul viitor al tonei de CO2, care va ajunge la 90 de euro pe tonă în 2023. Ce tehnologie rezistă în piaţă cu emisie de CO2 în 2030 la 90 de euro, iar dacă rezistă, care va fi preţul energiei ca aceea tehnologie să închidă ordinea de merit? ”, a spus Cătălin Stancu la ZF Power Summit 2021.

Alte declaraţii:

România mai are un motiv extrem de puternic de a se uita la hidrogenul fără emisii de CO2, şi anume hidrogenul albastru. Suntem unul dintre puţinii producători de gaze naturale, chiar cu potenţial de excedent dacă Marea Neagră va intra pe potenţial de dezvoltare, iar tehnologiile de hidrogen albastru sunt foarte aproape de fezabilitatea tehnologică a hidrogenului obţinut din combustibili fosili.

Acest lucru oferă o bună perspectivă României să intre într-o piaţă internaţională europeană a hidrogenului, care va apare în următorii ani cu siguranţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO