Energie

Ce se ascunde în spatele tranzacţiei dintre cehii de la CEZ şi australienii de la MIRA: CEZ Vânzare furnizează energie electrică pentru Unitatea Militară Deveselu, partea românească a bazei militare

Ce se ascunde în spatele tranzacţiei dintre cehii de la...

Autor: Cristina Roşca

05.12.2020, 11:41 1295

♦ CEZ Vânzare furnizează energie electrică pentru Unitatea Militară Deveselu, partea românească a bazei militare. Pentru partea americană e un alt furnizor.

Tranzacţia dintre cehii de la CEZ şi australienii de la Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) aşteaptă aprobarea Autorităţii Europene Antitrust şi a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării din România pentru a putea fi finalizată. Operaţiunile CEZ din România au fost vândute în toamna acestui an pentru peste 1 mld. euro, cea mai mare tranzacţie de pe piaţa locală a ultimilor 12 ani.

„Având în vedere că tranzacţia trebuie să fie validată de Autoritea Europeană Antitrust şi de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării din România şi pe baza duratei tranzacţiilor similare ne aşteptăm ca procesul de divestment să fie finalizat în prima jumătate a anului 2021“, spun reprezentanţii CEZ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO