Energie

Ce spune Ministrul Finanţelor despre posibilitatea unor noi intervenţii ale Guvernului pe piaţa carburnaţilor: Nu vrem să se creeze o aşteptare falsă. Nu se impune o nouă acţiune

Ce spune Ministrul Finanţelor despre posibilitatea unor...

Autor: Petru Mazilu

26.01.2023, 15:41 123

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a declarat că în prezent nu se impune o nouă intervenţie a Guvernului în ceea ce priveşte preţurile la carburanţi. Totuşi, varianta nu este exclusă în funcţie de evoluţia pieţei.

„Acest guvern va interveni dacă lucrurile intră într-o zonă mult prea volatilă.... acum lucrurile nu sunt în acea zonă”, a spus ministrul de Finanţe.

Adrian Câciu a mai spus că decizia poate fi luată în funcţie de mai mulţi factori.

„N-aş vrea să setăm un plafon, trebuie să vedem costul total pe care îl are o gospodărie sau o companie... trebuie să te uiţi pe totalul costurilor”, a explicat Adrian Câciu.

Ministrul de Finanţe a adăugat că nu vrea să creeze o aşteptare falsă în rândul cetăţenilor. Intervenţia, dacă va fi necesară, poate fi mai rapidă în funcţie de evoluţia de pe piaţa combustibililor, a spus ministrul.

„Trebuie să ne uităm şi pe piaţa petrolului şi pe piaţa combustibililor... se vor găsi soluţii”, a precizat ministrul de Finanţe.

În a doua jumătate a anului trecut, Guvernul a compensat cu 50 de bani litrul de carburant. Măsura a fost valabilă până în luna decembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO