Energie

Cehii de la CEZ pentru ZF: Nu este presiune să vindem rapid afacerile din România. Suntem abia la început

Cehii de la CEZ pentru ZF: Nu este presiune să vindem...

Autor: Liviu Popescu

27.05.2019, 14:14 262

Grupul de energie CEZ a răspuns solicitării ZF cu privire la intenţia de vânzare a afacerilor din România şi menţionează că schimbarea de business, care presupune vânzări în România, Turcia şi Polonia, va fi discutată în cadrul adunării acţionarilor din iunie 2019 şi că prin urmare va fi un proces de lungă durată.

“Procesul de vânzare derivă din schimbarea strategiei de afaceri a companiei mamă, şi nu din funcţionarea unităţilor din România”, au transmis reprezentaţii din Praga ai CEZ la solicitarea ZF. Ei au precizat că operaţiunile din România “au succes şi nu există presiune să vândă rapid”.

Schimbarea strategiei de afaceri, care propune posibile vânzări ale operaţiunilor în România, Turcia şi Polonia, va fi discutată mai întâi în şedinţa Adunării Generale la sfârşitul lunii iunie şi va fi aprobată acolo, menţionează CEZ. “Procesul poate începe numai după aceea. Deci suntem de la început. Nu este vorba de următoarele câteva luni”.

Grupul din domeniul energiei CEZ, controlat în proporţie de 70% de statul ceh, îşi va vinde operaţiunile din România, Turcia şi Polonia pentru a se concentra pe piaţa de energie electrică din Cehia, potrivit directorului general Daniel Benes, citat de publicaţia Hospodarske Noviny.

“Luăm în considerare o ieşire din România, din Turcia şi ne gândim să plecăm din Polonia, unde avem două centrale electrice pe bază de cărbune, ca parte planului de a reduce emisiile de CO2 ale grupului", spune Daniel Benes pentru Hospodarske Noviny, potrivit agenţiei de presă Thomson Reuters.

Acţionarii CEZ, care este deţinut în proporţie de 70% de stat, vor vota noua strategie la adunarea generală anuală din 26 iunie, spune Benes.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO