Energie

Cehii de la TESLA au ales Brăila pentru o fabrică de baterii pentru stocarea energiei de aproape 100 mil. euro

Cehii de la TESLA au ales Brăila pentru o fabrică de...

Unitatea ar trebui finalizată anul viitor şi va crea 200 de noi locuri de muncă. Suplimentar, grupul cehesc are în dezvoltare proiecte verzi de aproape 1,5 miliarde de euro în România.

TESLA Energy Storage, companie înfiinţată în iunie, dar care face parte din grupul cehesc TESLA, producător de echipamente energetice, inclusiv destinate stocării energiei, va demara anul viitor construcţiile la o fabrică de echipamente pentru stocarea energiei la Brăila.

Investiţia se va ridica la 450 de milioane de lei, fiind susţinută printr-un ajutor de stat de 200 de milioane de lei. Brăila este unul dintre cele mai vânate judeţe din România de noul val de investitori în energie verde, potrivit unei centralizări realizate de ZF, sistemele de stocare care vor fi produse de TESLA Energy Storage fiind destinate inclusiv parcurilor eoliene şi solare.

„Am ales acest loc (Brăila) cu multă grijă pentru că îndeplinea mai multe criterii: proximitatea faţă de portul Constanţa, zona liberă, profilul industrial al zonei şi dez­voltările semnificative pe zona de energie verde“, a de­clarat Dusan Lichardus, cofondator şi preşedintele con­siliului de administraţie al grupului TESLA din Cehia.

Unitatea de producţie va realiza în principal sisteme de stocare a energiei pentru consumatorii industriali şi pentru proiectele mari de energie solară şi eoliană. Totodată, fabrica va produce şi module de baterii destinate segmentului rezidenţial, dar şi module pentru industria auto.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24