Energie

Cel mai dinamic segment din energie are un nou lider: Tinmar Ind pierde prima poziţie în favoarea Electrica în topul celor care aprind becul în economie

Cel mai dinamic segment din energie are un nou lider:...

Autor: Roxana Petrescu

22.04.2016, 00:06 982
Topul celor mai mari furnizori de energie pentru segmentul concurenţial, „divizie“ în care intră micii şi marii consumatori industriali a căror pondere în ce­re­rea totală este de peste 60%, arată complet schimbat la finalul anului 2015, un an în care consumul şi-a con­tinuat tendinţa de creştere. Cel mai dinamic sector din piaţa energiei are astfel un nou lider.
 
Potrivit datelor din cel mai recent raport întocmit de Autoritatea Naţională de Reglementare în dome­niul Energiei (ANRE), anul trecut consumul intern a bi­fat o creştere de 2,13%, consolidând astfel ten­dinţa de revenire vizibilă încă din 2014. Dacă popu­laţia a con­su­mat anul trecut circa 12 TWh, cu peste 3% mai mult de­cât în 2014, având o pondere de 23% în to­ta­lul ce­re­rii, industria a avut nevoie de 34,2 TWh, adică 66% din consumul de energie, cererea din acest sector fiind cu 4% mai mare faţă de 2014.
 
Sectorul industrial este cel care „agită“ spiritele între marii furnizori de energie în contextul în care populaţia abia acum face primii paşi de sub protecţia tarifelor reglementate la energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO