Energie

Cele mai valoroase zece companii din economie: Hidroelectrica redevine lider după trei ani de pauză, iar UiPath coboară pe doi. Urcă în top 10 Romgaz, Kaufland şi Automobile Dacia

Cele mai valoroase zece companii din economie:...

Autor: Cristina Roşca

25.11.2022, 00:08 7414

Două nume noi îşi fac intrarea sau reintrarea în top zece, e vorba de retailerul Kaufland şi de Automobile Dacia BCR şi BRD au ieşit din rândul „decarilor“.

Cele mai valoroase zece com­panii din economie sunt evaluate în acest an la 218 mld. lei (44 mld. euro), în scădere cu 20% faţă de 2021. La o privire în amănunt însă, evoluţiile sunt contrastante. Mai exact, dintre cei zece jucători, cinci sunt mai „scumpi“ în acest an, însă alţi cinci valorează mai puţin.

Liderul clasamentului, cel mai mare producător de energie din România, Hidroelectrica, este actorul cu cea mai bună evoluţie, valoarea companiei mai mult decât dublându-se în doar un an, la 61 mld. lei (12,4 mld. euro). Astfel, după trei ani de pauză, Hidroelectrica devine din nou cea mai valoroasă companie din România, titlu pe care l-a mai deţinut şi în perioada 2016-2018.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO