Energie

Centrala Beznau, cea mai veche centrală nucleară din lume, a fost repornită

Centrala Beznau, cea mai veche centrală nucleară din...

Autor: Catalina Apostoiu

08.08.2017, 00:00 1854

Centrala nucelară elveţiană din Beznau, cea mai veche din lume, a fost repornită după o întrerupere de trei zile a activităţii cauzate de o problemă tehnică, scrie Le Figaro.

„Lucrările de reparare a unui cablu electric al unui transformator situat în partea nonnucleară a instalaţiilor au fost finalizate cu succes“, a anunţat societatea care administrează centrala, Axpo. Reactorul numărul doi al centralei din Beznau, instalat în cantonul Aargau, în nord, aproape de frontiera germană, a putut fi reconectat la reţeaua electrică.

În schimb, reactorul numărul unu este oprit din martie 2015 din motive tehnice.

Funcţională din 1969, Beznau este cea mai veche centrală nucleară din lume, de la închiderea Oldsbury din Marea Britanie în 2012. Elveţia are 4 centrale care produc aproximativ o treime din electricitatea ţării. Pe 21 mai, elveţienii au decis să renunţe la energia nucleară acceptând, prin referendum, noua lege din sectorul energiei care interzice construirea de noi centrale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO