Energie

Centrala de un miliard de euro de la Rovinari încă nu are o companie de proiect deşi lucrările trebuia să înceapă de un an

Centrala de un miliard de euro de la Rovinari încă nu...

Autor: Roxana Petrescu

06.02.2015, 00:05 417
Demararea investiţiei de un miliard de euro într-o centrală nouă pe cărbuni la Rovinari întârzie în contextul în care abia în aprilie ar putea fi înfiinţată compania de proiect pentru acest obiectiv.
 
Potrivit informaţiilor iniţiale, lucrările la această nouă unitate ar fi trebuit demarate la finalul anului 2013 pentru ca unitatea să înceapă să injecteze energie în reţea la începutul anului 2017.
 
„Nu există o companie de proiect“, spun reprezen­tanţii Complexului Energetic Oltenia, unitate care grupează marile termocentrale din bazinul Olteniei, Turceni, Rovinari şi Craiova, cu minele de lignit din zonă.
 
Ideea construirii unui grup nou la Rovinari datează din 2012, dar abia anul trecut a fost semnat un acord de construcţie între CE Oltenia şi compania chineză China Huadian.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO