Energie

CEO-ul Engie, un colos de 75 mld. euro, se află într-o vizită fulger la Bucureşti

CEO-ul Engie, un colos de 75 mld. euro, se află într-o...

Autor: Roxana Petrescu

27.01.2016, 11:09 1455

Gerard Mestrallet, CEO-ul Engie, fostul GDF SUEZ, unul dintre cei mai importanţi jucători din domeniul utilităţilor la nivel global, un business de aproape 75 de miliarde de euro în 2014, se află într-o vizită fulger la Bucureşti.

Engie este unul dintre cei mai mari jucători din piaţa gazelor din România, controlând distribuţia care alimentează sudul ţării şi Bucureţiul. În plus, compania este activă şi în domeniul producerii de energie verde prin intermediul a două proiecte eoliene.

Engie România are un por­tofoliu format din 1,52 de milioane de consumatori răspân­diţi în zona judeţelor Argeş, Braşov, Brăila, Bu­zău, Călăraşi, Covasna, Con­stanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Vrancea, Vâlcea şi Bucureşti. 

În total, com­pania administrează 18.600 de kilometri de conducte de gaze. În România, Engie este un business de peste un miliard de euro, potrivit datelor din 2014.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO