Energie

CEZ dezvăluie cât au plătit australienii de la Macquarie pentru operaţiunile din România: 964 mil. euro

CEZ dezvăluie cât au plătit australienii de la...

Autor: Liviu Popescu

13.05.2021, 00:07 612

24,6 miliarde de coroane cehe (964 mil. euro sau 4,8 miliarde de lei) este valoarea tranzacţiei în urma căreia cehii de la CEZ au vândut din operaţiunile din România către australienii de Macquarie, în cea mai mare tran­zac­ţie din energie din ultimii ani şi de care au fost interesate şi companii precum Hidroelectrica şi Electrica.

Cehii au încasat deja această sumă la finele lunii martie, aproximativ 14 miliarde de coroane fiind folosite pentru a plăti din emisiunile de obligaţiuni denominate în euro şi în dolari, iar o parte din sumă va susţine şi politica de dividende a companiei. „Venitul din vânzarea activelor în valoare de 24,6 miliarde CZK va ajuta la scăderea datoriei financiare si va permite următoarele: utilizarea pentru investiţii de dezvoltare în Cehia, acordarea unui dividend mai mare pentru acţionari“, se arată în raportul trimestrial al CEZ publicat recent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO