Energie

CEZ România: Am înaintat către Ministerul Energiei o listă cu proiecte sau idei de proiecte în valoare de 500 de milioane de euro. Suntem foarte activi în această zonă

CEZ România: Am înaintat către Ministerul Energiei o...

Autor: Roxana Petrescu

06.07.2021, 11:45 164

CEZ România, unul dintre cei mai mari jucători din domeniul distribuţiei şi furnizării de energie, spune că intenţionează să acceseze finanţări europene, prin toate programele disponbile, în valoare de 500 de milioane de euro, lista de proiecte fiind deja depusă la Ministerul Energiei.

"Noi suntem o echipă cu vechi şate de accesare a fondurilor europene. Pe distribuţie, am accesat deja 60 de milioane de euro, o parte utilizaţi, alţii în utilizare. Aceste sunt fonduri accesate în ultimii 4 ani. Continuăm aceste demersuri, ne pregătim pentru viitoarele oportunităţi de finanţare. Am înaintat către Ministerul Energiei o listă cu proiecte sau idei de proiecte în valoare de 500 de milioane de euro. Suntem foarte activi în această zonă", a declarat Doina Vornicu, director de operaţiuni în cadrul CEZ România.

Proiectele sunt concentrate pe zona de tranziţie energetică astfel că includ investiţii în regenerabile, stocare de energie, digitalizarea zonei de distribuţie, dar şi pregătirea angajaţilor.

"Este important să-ţi aduci oamenii la nivelul necesar de training pentru a putea utiliza aceste tehnologii care fac parte din tranziţia energetică", a mai spus Vornicu.

Cehii de la CEZ sunt cei mai mari producători de energie eoliană din România datorită unei investiţii de 1 miliard de euro în parcul Fântânele-Cogealac, finalizată în 2012. Parcul are o capacitate de 600 MW şi cuprinde 240 de turbine eoliene, fiind gestionat prin intermediul a trei firme de proiect: MW Team Invest, Ovidiu Development şi Tomis Team.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO