Energie

Chimcomplex începe investiţii de 10 mil. euro în producţie, dar se uită şi la activele Oltchim

Chimcomplex începe investiţii de 10 mil. euro în...

Autor: Mirabela Tiron

13.01.2017, 00:05 707

Chimcomplex, cel mai mare producător independent de produse chimice din România, controlat indirect de omul de afaceri Ştefan Vuza, va investi peste 10 milioane de euro într-o unitate de producţie de clorură de calciu cu o capacitate de 30.000 tone/an în acest an, potrivit oficialilor companiei. Investiţii în alte unităţi de producţie sunt în faze avansate de pregătire şi vor fi lansate în 2018 şi 2019.

„Chimcomplex a identificat o serie de oportunităţi de achiziţie, atât în România, cât şi în alte ţări europene. Printre acestea se află şi active ale Oltchim, alături de alte platforme la nivel european. Compania consideră că cea mai bună soluţie pentru economia românească, pentru mai buna valorificare a resurselor naturale, umane şi de capital de care dispune România pentru industria chimică, este reprezentată de consolidarea afacerilor Oltchim cu cele ale Chimcomplex. Aşa cum s-a întâmplat în Polonia sau Cehia, o asemenea integrare va repre­zenta un reper important în consolidarea ca­­pitalului privat autohton în domeniul indus­trial, un sector dominat în mod tradiţional de către corporaţiile internaţionale”. Com­bina­tul Oltchim este în insolvenţă din 2013. Anul trecut, planul de reorganizare judiciară a combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea  (OLT) a fost prelungit cu o perioadă de încă un an.  Oltchim avea în primele nouă luni ale anului trecut un profit net de 16 mil. lei, faţă de o pierdere de 15,8 mil. lei în aceeaşi perioadă din 2015, dar cifra de afaceri a scăzut cu 3% la 555 mil. lei. Compania Oltchim este controlată cu 54,8% de către statul român, în timp ce compania PCC SE are o participaţie de 32,34%, restul acţiunilor fiind împărţite de ceilalţi investitori de pe piaţa de capital de la Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO