Energie

Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, vine la ZF Power Summit, 19-20 februarie. Care va fi mesajul celei care are în mâini producţia de petrol, jumătate din producţia de gaze şi 6% din energia României?

Christina Verchere

Christina Verchere

Autor: Roxana Petrescu

14.02.2019, 00:05 413

Christina Verchere a preluat în mai, anul trecut, funcţia de director general al OMV Petrom, punând astfel punct mandatului de 12 ani deţinut de Mariana Gheorghe la cârma producătorului de petrol şi gaze.

Ca business, OMV Petrom este cea mai mare afacere din domeniul energetic, ani de-a rândul fiind şi cea mai mare companie din România. OMV Petrom este şi cea mai valoroasă companie locală.

Astfel, OMV Petrom este practic unicul producător local de petrol, asigură jumătate din producţia naţională de gaze, are o pondere de 6% din producţia de energie şi este liderul comerţului de carburanţi.

De asemenea, compania, alături de partenerul său american, ExxonMobil, este implicată în proiectul de explorare şi producţie offshore Neptun Deep, din Marea Neagră, aceasta fiind una dintre cele mai aşteptate decizii de investiţii de către economia României.

OMV Petrom a terminat anul trecut cu o creştere semnificativă a profitului net, de 64%, până la peste 4 miliarde de lei, arată datele financiare consolidate anunţate recent de companie. Veniturile au fost şi ele în creştere, cu 16%, până la un nivel de 22,5 miliarde de lei.

Va merge mai departe OMV Petrom cu proiectul din Marea Neagră? Cum sunt afectate compania şi planurile sale de noile măsuri fiscale? Cum se vor vedea noile taxe în evoluţia producţiei de hidrocarburi? Va importa România mai multe resurse energetice sau va şti cum să îşi joace cartea regională? Unde se va duce barilul de petrol şi cât de bun este actualul nivel pentru investiţiile în zăcăminte mature?

Toate aceste teme vor fi abordate alături de Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, într-o dezbatere la care şi-au confirmat prezenţa toţi marii jucători din domeniul explorării şi producţiei de hidrocarburi.

Christina Verchere deţine o diplomă de master în ştiinţe economice la Universitatea Aberdeen, Scoţia. Şi-a început cariera în 1993 şi a lucrat mai mult de 20 de ani într-una din cele mai mari companii de petrol şi gaze, unde a deţinut numeroase poziţii de conducere în Marea Britanie, SUA, Canada şi Indonezia. Între 2012 şi 2014, a ocupat funcţia de preşedinte regional al BP pentru Canada cu sediul în Calgary, iar între 2014 şi 2018 a ocupat funcţia de preşedinte regional pentru Asia-Pacific, cu sediul în Jakarta, In­donezia. A fost numită director general executiv şi preşedinte al directoratului OMV Petrom la 1 mai 2018.

Alături de Christina Verchere, alţi peste 35 de manageri, analişti, dar şi autorităţi au confirmat prezenţa la cea de-a opta ediţie a ZF Power Summit.

Conferinţa, dedicată în exclusivitate temelor energetice, s-a transformat într-o referinţă pentru piaţa de profil prin calibrul invitaţilor săi şi prin calitatea dezbaterilor. ZF Power Summit va avea loc anul acesta în perioada 19-20 februarie la hotelul Radisson Blu, sala Atlas, din Bucureşti.

 

Pentru informaţii actualizate despre acest eveniment, accesaţi www.zf.ro/conferinte pentru a vedea lista completă a speakerilor, dar şi agenda ZF Power Summit 2019 pe pagina dedicată conferinţei.

 

Christina Verchere, CEO al OMV Petrom

♦ Christina Verchere deţine o diplomă de master în ştiinţe economice la Universitatea Aberdeen, Scoţia.

♦ Şi-a început cariera în 1993 şi a lucrat mai mult de 20 de ani într-una din cele mai mari companii de petrol şi gaze, unde a deţinut numeroase poziţii de conducere în Marea Britanie, SUA, Canada şi Indonezia.

♦ Între 2012 şi 2014, a ocupat funcţia de preşedinte regional al BP pentru Canada cu sediul în Calgary, iar între 2014 şi 2018 a ocupat funcţia de preşedinte regional pentru Asia-Pacific, cu sediul în Jakarta, Indonezia.

♦ A fost numită director general executiv şi preşedinte al directoratului OMV Petrom începând cu 1 mai 2018.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO