Energie

Cine sunt cei cinci care au decis intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica

 Cine sunt cei cinci care au decis intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica

Autor: Andrei Chirileasa

18.06.2012, 15:04 5173

Cererea de intrare în insolvenţă a Hidroelectrica a fost aprobată de Consiliul de Administraţie al companiei, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

"Hotărârea privind cererea de intrare în insolvenţă a fost luată de Consiliul de Administraţie al societăţii SC Hidroelectrica SA, iar MECMA, în calitate de acţionar, nu interferează în niciun fel în procedurile judiciare în care sunt implicate societăşile comerciale cu capital de stat pentru a nu influenţa în niciun mod instanţele de judecată", este poziţia oficială a Ministerului Economiei privind insolvenţa Hidroelectrica.

Pe de altă parte, Remus Vulpescu, preşedintele Consiliului de Administraţie, spune că el nu ştie nimic despre această cerere.

Consiliul de Administraţie al Hidroelectrica este format din cinci membri. Preşedintele CA, Remus Vulpescu, este actualul şef al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), instituţia din cadrul Ministerului Economiei care gestionează companiile de stat din sectorul energetic.

Vulpescu este de profesie jurist şi a lucrat în perioada 2009-2012 şi ca practician în deomeniul insolvenţei. El a absolvit facultatea de ştiinţe politice şi facultatea de drept a Universităţii Bucureşti.

Din Consiliul de Administraţie mai fac parte Ionică Raicu, Andrei Todea şi Iulian Butnaru, din partea Ministerului Economiei, şi Oana Truţă, din partea Fondului Proprietatea.

Butnaru, 48 de ani, este inginer în telecomunicaţii, absolvent al Academiei de Tehnică Militară în 1988. El este licenţiat şi în ştiinţe juridice, absolvent al Universităţii Lucian Blaga din Sibiu. El a lucrat anterior în Autoritatea Naţională a Vămilor, a fost director în Ministerul Finanţelor şi în Camera Consultanţilor Fiscali a României, iar din mai este consilier în Ministerul Economiei.

Andrei Todea, 47 de ani, este de profesie medic şi chiar a profesat până în 2005, ca medic legist. Din 2005 până în 2009 a fost prefect al judeţului Sălaj, apoi a lucrat pentru perioade sucrte ca inspector guvernamental şi a fost director general al Casei de Asigurări de Sănătate Sălaj, iar din martie este secretar general în Ministerul Economiei.

Ionică Raicu, 50 de ani, este inginer absolvent al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, dar din 1992 lucrează în sectorul public, trecând pe rând pe la Administraţia Domeniului Public, Administraţia Străzilor, unde a coordonat diviziile IT, apoi în Primăria Municipiului Bucureşti, unde a fost director al direcţiei de operaţiuni în perioada 2007-2009, iar din februarie 2009 este director în Ministerul Economiei.

Oana Truţă lucrează înepând din 2010 la Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea. Ea a fost anterior analist la firma de brokeraj Interdealer Capital din Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO