Energie

Claudiu Butacu, co-fondator EFdeN, energiaTa: Este dificil să treci de la prototipul de casă solară la producţia de masă într-o piaţă în care mentalitatea este învechită

ZF Power Summit 2020

Claudiu Butacu, co-fondator EFdeN, energiaTa: Este...

Autor: Cristina Bellu

18.02.2020, 13:27 133

Este dificil să treci de la prototipul de casă solară la producţia de masă într-o piaţă în care mentalitatea este învechită, în care până şi fondurile de creditare a locuinţelor nu încurajează acest lucru, a spus Claudiu Butacu, co-fondator EFdeN, energiaTa, la ZF Power Summit 2020.

“Casele se fac. Le fac cu arhitecti şi cu firme de constructii care gândesc să construiască asa. De zece ani de zile lucrez cu sute de colegi care încearcă să fie viitori arhitecţi sau ingineri. Din păcate, în discuţiile cu dezvoltatorii imobiliari ne-au spus că sunt interesaţi de acest segment doar atunci când o să ieşim cu un produs fiabil şi la un anumit preţ”, a spus Claudiu Butacu.

Alte declaraţii:

Energia produsă acasa va fi cea care se va consuma în viitor.

În România există 304 prosumatori faţă de 3 milioane în Germania, dar este un număr care creşte liniar. 

Sistemul de productie fotovoltatica este un sistem in care consumatorul îşi produce singur energia, dar este foarte important cum o consumă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO