Energie

Comisia Europeană aprobă ajutorul de stat de 251 mil. euro pentru CE Oltenia: împrumutul trebuie rambursat după şase luni sau compania intră în restructurare

Comisia Europeană aprobă ajutorul de stat de 251 mil....

Autor: Răzvan Botea

25.02.2020, 00:00 120

Comisia Europeană a aprobat ajutorul de stat de 251 mil. euro ca împrumut pentru salvarea Complexului Energetic (CE) Oltenia, producător de energie pe bază de lignit care se confruntă cu mari probleme financiare, anunţă reprezentanţii Comisiei Europene într-o informare.

„România s-a angajat ca, după şase luni, să se asigure fie că împrumutul va fi rambursat integral, fie că CE Oltenia va efectua o restructurare cuprinzătoare pentru a restabili viabilitatea pe termen lung, în caz contrar fiind lichidată“, scriu reprezentanţii autorităţii europene. România este o ţară în care producţia de energie pe bază de cărbune are un cuvânt greu de zis.

Datorită condiţiilor meteo, datele Transelectrica au arătat în ultimele zile o producţie de energie eoliană mult mai mare decât în mod obişnuit, însă dacă nu bate vântul sau este secetă, cărbunele rămâne principalul combustibil pentru producţia energiei electrice din România -  o metodă de producere a energiei care se vrea a fi eliminată prin Green Deal.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO