Energie

Compania israeliană Nofar Energy cumpără un proiect fotovoltaic la Slobozia, parte a planurilor de a ajunge la un portofoliu de parcuri solare şi eoline cu o capacitate de 1,5 GW în 2023

Compania israeliană Nofar Energy cumpără un proiect...

Autor: Roxana Rosu

18.01.2023, 14:52 2224

Nofar Energy, companie israeliană din domeniul energiei regenerabile, a semnat un contract pentru cumpărarea unui proiect fotovoltaic de  73 MWp, în Slobozia, judeţul Giurgiu, în condiţiile în care obiectivul companiei pentru 2023 este să ajungă la un portofoliu de parcuri solare şi eoline cu o capacitate de 1,5 GW.

Lucrările la parcul de la Slobozia urmează să înceapă în prima parte a anului 2023. Proiectul va fi extins, cel mai probabil, până la 130 MWp, în funcţie de condiţiile tehnice ale reţelei sistemului energetic naţional.

 Nofar Energy are în portofoliu proiecte cu o capacitate de peste 600 MWp, implementarea acestora fiind programată pentru partea a doua a anului 2023. Compania alocă peste 500 de milioane de euro pentru investiţii în următorii doi ani, pentru proiectele deja demarate.

“Chiar dacă am intrat pe piaţa din România în 2021, am debutat prin achiziţionarea, împreună cu un partener, a celui mai mare proiect fotovoltaic Răteşti de 155 MWp, proiect la care suntem în stadiu de finalizare a construcţiei şi la începutul acestui an se va face conectarea. Proiectul fotovoltaic Răteşti reprezentând cea mai mare investiţie în energie regenerabilă din România”, spune Favi Stelian, CEO Nofar Energy România, adăugând că Nofar va continua după construcţia proiectelor din portofoliu să opereze în totalitate centralele electrice.

Nofar împreună cu partenerul său de proiect sunt aprope de finalizarea construcţiei celui mai mare parc fotovoltaic din România şi din Europa de Est, care va fi operational la finele anului 2023.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO