Energie

Compania nucleară niponă Tepco, prima emisiune de obligaţiuni de la dezastrul din Fukushima - presă

Compania nucleară niponă Tepco, prima emisiune de...

Autor: Anca Olteanu

27.12.2016, 15:23 80

Investitorii sunt mult mai relaxaţi odată ce guvernul a pornit iniţiativa de a reevalua scoaterea din funcţiune şi cheltuielile de compensare, potrivit unor bancheri şi investitori citaţi de agenţia de presă Reuters.

Tepco ar putea plăti investitorilor un punct procentual premium peste obligaţiunile guvernului japonez.

Compania a discutat, în 2015, cu investitorii, vânzarea de obligaţiuni în valoare de 2,8 miliarde de dolari.

Un purtător de cuvânt al Tepco a susţinut că firma intenţionează să listeze obligaţiuni până la finalul lunii martie, dar a refuzat să menţioneze data sau dimensiunea vânzării.

Planul nu era considerat realist în urmă cu câteva săptămâni, dar Tepco are şanse să-şi reducă datoriile, după ce o comisie guvernamentală a actualizat estimările care vizau compensaţiile pe care le datorează compania şi modul în care vor fi împărţite costurile pentru scoaterea din funcţiune a uzinei avariate de la Fukushima.

Tepco a fost cea mai mare companie electrică şi unul dintre cei mai mari debitori corporativi din Japonia, dar a fost afectată de criza nucleară de la Fukushima din martie 2011.

În urma pierderilor generate de dezastrul de la Fukushima, guvernul a intervenit printr-un bailout şi a preluat o participaţie de 50,1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO