Energie

Complexul Energetic Oltenia a ajuns la pierderi de 290 mil. lei la nouă luni, dar îşi face reclamă pentru „conştientizarea opiniei publice“

Complexul Energetic Oltenia a ajuns la pierderi de 290...

Autor: Roxana Petrescu

09.12.2014, 00:06 649
Complexul Energetic Oltenia, cel mai mare producător termo din Ro­mâ­nia, care grupează complexurile ener­getice din bazinul Olteniei cu minele de lignit, a ajuns în primele nouă luni ale anului la pierderi de 290 mil. lei (circa 66 mil. euro), faţă de un câştig de 106 de milioane de lei în perioada similară a anului trecut. Tot pe un trend negativ s-a aflat şi businessul companiei, cifra de afaceri scăzând în perioada analizată cu 5%, până la 1,76 miliarde de lei.
 
„Justificarea evoluţiei acestor indi­catori este scăderea preţului la vânzarea la energie electrică faţă de cel prog­nozat prin buget şi înregistrarea în 2014 a cheltuielilor cu certificatele de emisii de dioxid de carbon aferente anului 2013, în vederea conformării cu nor­mele europene“, explică reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia.
 
Potrivit datelor funizate de com­panie, în primele nouă luni ale anului Complexul Energetic Oltenia a vândut 8 TWh de energie electrică, puţin mai mult faţă de cei 7,4 TWh de energie din perioada similară a anului trecut, dar preţul mediu de vânzare a fost de 200,6 lei pe MWh, faţă de 227,75 de lei în primele trei trimestre din 2013.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO