Energie

Concedieri pe bandă la una dintre cele mai mari companii din România: Conducerea face lista neagră în urma reorganizării societăţii

Concedieri pe bandă la una dintre cele mai mari companii...

Autor: Anca Olteanu, Mediafax

01.11.2017, 12:16 52556

Mai mulţi angajaţi Electrica vor fi disponibilizaţi după ce a fost aprobat un program de concendieri colective, valabil până la 31 decembrie 2019, care face parte din planul de reorganizare al societăţii, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

„La nivelul Societăţii Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica Serv SA a fost aprobat un program de concedieri colective valabil până la data de 31 decembrie 2019, în vederea eficientizării activităţii Societăţii prin corelarea numărului de angajaţi indirect productivi cu cel al angajaţilor direct productivi. Numărul de angajaţi care vor fi disponibilizaţi prin programul de concediere colectivă şi planul detaliat de implementare va fi stabilit împreună cu partenerul de dialog social conform prevederilor legale în vigoare”, se arată în comunicat.

Electrica a informat acţionarii că au fost semnate contractele de transfer de activitate între fiecare dintre filialele de distribuţie a energiei electrice din cadrul grupului Electrica şi Societatea Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica Serv.

„În data de 31 octombrie 2017, ca urmare a obţinerii aprobărilor corporative necesare, au fost semnate contractele de transfer de activitate între fiecare dintre filialele de distribuţie a energiei electrice din cadrul grupului Electrica (Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord SA, Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Nord SA, Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Sud SA) şi Societatea Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica Serv SA. Activităţile transferate la nivelul fiecărei filiale de distribuţie sunt mentenanţă şi investiţii, proiectare, achiziţii şi logistică. Acest transfer face parte din programul de reorganizare a ariei de activitate a distribuţiei, care vizează implementarea unui nou model ţintă de organizare a segmentului de distribuţie, bazat pe procese reproiectate (inclusiv activităţile internalizate) cu accent pe eficientizarea şi calitatea serviciilor oferite clienţilor, realizarea planului de investiţii şi reducerea şi controlul costurilor”, se mai arată în comunicat.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO