Energie

Concurenţa analizează modul în care Romgaz şi Petrom furnizează gaze centralelor electrice proprii

Concurenţa analizează modul în care Romgaz şi Petrom...

Autor: Mediafax

06.03.2019, 00:00 336

Consiliul Concurenţei a declanşat o anchetă pentru a verifica condiţiile în care SNGN Romgaz şi OMV Petrom livrează gaze naturale către centralele proprii de producere a energiei electrice, anunţă un comunicat al autorităţii. 

În cadrul anchetei demarate în luna februarie, Consiliul Concurenţei va colabora cu ANRE pentru a analiza dacă centralele de producere a energiei electrice din structura celor doi producători de gaze naturale au beneficiat de condiţii diferite comparativ cu cele în care SNGN Romgaz şi OMV Petrom furnizează gaze naturale către alţi consumatori din România.

Cantităţile de gaze naturale produse anual de SNGN Romgaz şi OMV Petrom , împreună, reprezintă peste 94% din totalul producţiei interne de gaze naturale. Cei doi producători au structuri integrate incluzând şi unităţi de producere a energiei electrice ce utilizează drept combustibil gazele naturale.

Astfel, SNGN Romgaz este producător de energie electrică prin intermediul Sucursalei de Producţie Energie Electrice (SPEE), care include centrala termoelectrică Iernut, cu o putere instalată de 600 MW şi o capacitate de a produce energie electrică reprezentând cca. 5% din producţia de energie electrică la nivel naţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO