Energie

Concurenţa supune dezbaterii publice angajamentele forumulate de E-Distribuţie Muntenia

Concurenţa supune dezbaterii publice angajamentele...

Autor: Bianca Ciocotisan

04.10.2018, 14:01 114

Autoritatea de Concurenţă precizează că angajamentele propuse de E-Distribuţie Muntenia SA prevăd creşterea transparenţei procesului de racordare la reţeaua electrică de distribuţie şi promovează drepturile consumatorilor în cadrul fiecărei faze a procesului, asigurând totodată un tratament corect pentru toţi participanţii la acest proces. „Implementarea acestui set de măsuri va conduce la la beneficii directe şi imediate pentru consumatori constând în scurtarea duratei şi costului activităţilor de racordare”, anunţă Consiliul Concurenţei.

Investigaţia vizează, potrivit Consiliului Concurenţei, un potenţial abuz de poziţie dominantă pe piaţa distribuţiei de energie electrică, printr-o posibilă discriminare a companiilor de pe piaţa serviciilor conexe de distribuţie.

„Ca urmare a selectării unor societăţi, care elaborează studii de soluţie, proiectează şi execută lucrări de instalaţii electrice, pe alte criterii decât cele prevăzute în procedurile de achiziţie publică sau libera alegere a utilizatorului, precum şi prin influenţarea duratei, a costurilor de racordare la reţeaua de energie electrică a municipiului Bucureşti şi a opţiunii utilizatorilor de a alege prestatorii de servicii conexe”, anunţă Consiliul Concurenţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO