Energie

Condiţiile ”nefavorabile din piaţă” decimează profitul Romgaz: scădere de 14% la 9 luni

Condiţiile ”nefavorabile din piaţă” decimează...

Autor: Roxana Rosu

15.11.2018, 11:32 404

Romgaz unul dintre cei mai mari producători şi furnizori de gaze naturale din România, a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri de 3,4 miliarde lei, în creştere cu 6,3%, în timp ce profitul net s-a diminuat cu 14%, la 1,02 miliarde lei, potrivit raportului financiar al companiei.

Veniturile totale s-au cifrat la 3,5 miliarde lei, iar EBIDTA la 1,56 miliarde lei, în scădere cu 12%.

Scăderea profitului Romgaz a fost influenţată de creşterea cheltuielilor ca urmare a modificării politicii contabile, a diminuării cu 26% a tarifelor de inmagazinare aprobate de ANRE, aplicate incepând cu data de 1 aprilie 2018, precum şi a scăderii producţiei de energie electrică ca urmare a condiţiilor nefavorabile din piaţă, ceea ce a dus la diminuarea cu circa 55% a cifrei de afaceri inregistrate pe acest segment.

În acelaşi timp, marjele principalilor indicatori de rentabilitate: profitul net (29,8%), EBIT (34,2%) si EBITDA (45,5%), confirmă profitabilitatea ridicată a activităţii Grupului Romgaz, se menţionează în raport.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO