Energie

Conferinţa ZF/CEC Bank Investiţi în România – Târgu-Mureş. Energia electrică, gazul, materiile prime şi resursa umană au fost printre principalele provocări expuse de antreprenorii din Târgu-Mureş

Conferinţa ZF/CEC Bank  Investiţi în România –...

Autor: Mircea Nica

19.10.2022, 00:07 458

Anul 2022 a adus creşteri excepţionale pentru unele companii, în timp ce pentru marii consumatori de energie situaţia este la polul opus, dar energia electrică, gazul, materiile prime şi resursa umană sunt printre principalele provocări, au spus antreprenorii din Târgu-Mureş prezenţi în cadrul conferinţei ZF Investiţi în România, un proiect realizat de Ziarul Financiar în parteneriat cu CEC Bank, care a avut loc în Târgu-Mureş. 

Remus Aurel Benta, CEO al Daw Benta, a explicat că deşi compania sa se numără printre norocoşi prin faptul că industria materialelor de construcţii a avut o creştere în ultimii ani, creşterea preţurilor atât la energie, cât şi la materiile prime este o provocare cu care se confruntă. În acelaşi timp, Dan Burian, CEO al Electroplast, susţine că anul 2022 este practic cel mai bun an din istoria de 30 de ani a companiei.

„Cred că vom termina cu cifra de afaceri de 130 mil. lei, înseamnă undeva la 40% peste anul trecut. Nu vine neapărat din preţ, avem şi 30% peste anul trecut din volum”, a spus Dan Burian. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO