Energie

Conglomeratul chinez CEFC, care controlează Rompetrol, a pus ochii pe un câmp petrolifer din Rusia

Conglomeratul chinez CEFC, care controlează Rompetrol, a...

Autor: Bogdan Cojocaru

03.11.2017, 00:00 267

CEFC China Energy, conglomerat privat chinez care în România controlează Rompetrol, a pus ochii pe câmpul petrolifer din peninsula Taimyr, din regiuniea arctică a Rusiei, potrivit publicaţiei ruse Vedomosti, care citează surse apropiate situaţiei. 

Depozitul aparţine companiei NNK, condusă de un fost şef al Rosneft, Eduard Khudainatov. CEFC cumpără o participaţie de 14% la producătorul rus de petrol Rosneft, considerat un instrument de influenţă politică al Kremlinului.

Rosneft este cea mai mare companie petrolieră listată la nivel mondial. NNK şi CEFC au început discuţiile în urmă cu câteva săptămâni, iar compania rusă i-ar putea vinde 50% minus o acţiune din proiectul Payakhskoye.

Luna trecută, Khudainatov a estimat costurile pentru terenul proiectului la 5,8 miliarde de dolari. De asemenea, el a estimat investiţiile necesare proiectului la peste 20 mld. dolari, notează Reuters. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO