Energie

Consecinţele conflictului dintre SUA şi Iran se resimt: Preţurile petrolului scad cu 1%, pe fondul reducerii tensiunilor din Orientul Mijlociu

Consecinţele conflictului dintre SUA şi Iran se resimt:...

Autor: Departamentul Economic

13.01.2020, 18:53 107

Petrolul Brent a scăzut cu 64 de cenţi, la 64,34 dolari pe baril, în timp ce petrolul american West Intermediate a scăzut cu 73 de cenţi, la 58,31 dolari pe baril.

Creşterea săptămânală a stocurilor de benzină din SUA a fost cea mai mare din ultimii patru ani, cu 9,1 milioane de barili până la 3 ianuarie, conform US Energy Information Administration.

Preţurile petroluluiau crescut la maximul a aproape patru luni după moartea generalului iranian, pe 3 ianuarie, iar Iranul a ripostat cu rachete lansate împotriva bazelor americane din Irak. Preţurile au scăzut după ce Washingtonul şi Teheranul au dat semnale că disputa nu se va accentua. Brent a atins 71,75 dolari pe baril săptămâna trecută înainte de a încheia vineri sub 65 de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO