Consiliul Concurenţei a aprobat tranzacţia prin care un fond de investiţii din Cehia a cumpărat traderul Forte Gaz deţinut de acţionari români

19 sep 2017 Autor: Cristina Bellu

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care furnizorul şi distribuitorul de gaze naturale Premier Energy, controlat de fondul ceh de investiţii Emma Capital, a achiziţionat Forte Gaz GN, o companie care activează în acel­aşi domeniu şi care are acţionariat românesc.

“Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu reglementările în domeniu, şi a constatat că activităţile companiilor nu se suprapun în România. Ca urmare, operaţiunea nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei.”, specifică un document al Consiliului Concurenţei.

Premier Energy a fost înfiinţată în 2007, sub numele Petrom Distribuţie Gaze SRL, la acea dată fiind controlată de OMV Petrom SA. În 2013, controlul a fost preluat de compania Ligatne Limited, înregistrată în Cipru, printr-un acord de cesiune a părţilor sociale. Grupul de societăţi căruia îi aparţine Premier Energy - Gaz Sud Group - este activ pe pieţele furnizării şi distribuţiei de gaze naturale.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.09.2017

 
Cuvinte cheie:
gaze
, premier
, gaze naturale
, tranzactie
, achizitie
, furnizor
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide