Energie

Corina Popescu, CEO Electrica: Cred că România îşi poate arăta maturitatea, pe care sectorul energetic o are, prin atragerea de fonduri europene. Important este să avem proiecte scrise, să fi valoroase să se poată clasifica în strategia Uniunii

ZF Power Summit 2021

Corina Popescu, CEO Electrica: Cred că România îşi...

Autor: Alexandra Cepăreanu

23.02.2021, 14:07 484

Corina Popescu, CEO al companiei Electrica, cel mai mare jucător local din domeniul distribuţiei şi furnizării de energie, a spus în cadrul videoconferinţei ZF Power Summit 2021, că România are potenţial să atragă fonduri europene care să susţină tranziţia energetică.

„Cred că România îşi poate arăta maturitatea pe care sectorul energetic o are prin atragerea de fonduri europene. Important este să avem proiecte scrise, să fi valoroase şi să se poată clasifica în strategia Uniunii Europene”, a spus Corina Popescu, CEO al companiei Electrica.

Ea a adăugat că Electrica are proiecte pe masă prin care compania urmează să se extindă şi pe alte segmente de piaţă. „Probabil că o să vedeţi către finalul acestui an primele proiecte.”

 

Alte declaraţii:

Cred că din această tranziţie vor ieşi câştigătoare ţările care ştiu să atragă aceste fonduri şi care vor seta un cadrul de reglemenatre care să facă această accebsibilitate mai uşoară.

Bugetul de investiţii nu îl putem anunţa în prezent. După ce vom convoca AGA pentru aprobarea bugetului, cifrele vor fi disponibile. Legat de discount, este un comportament pe care l-am aplicat şi noi, ca şi ceilalţi furnizori. Facturile sunt emise pentru luna februarie, deci clienţii pot vedea discountul în facturi.

Anul trecut am achiziţionat un parc solar mic. Este mic, dar arată direcţia în care merge compania. Legat de staţii de transformare, aici vorbim despre trecut. Electrica este unul dintre principalii investitori în segmentul de distribuţie a energiei electrice. Am investit peste 4 miliarde de lei în dezvoltaea reţelei de distribuţie, în modernizarea staţiilor de transformare, în digitalizare şi smart.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO