Cosmin Ghiţă, 28 de ani, mai primeşte patru luni ca şef al Nuclearelectrica, singurul producător de energie nucleară din România

Secțiune susținută de Medlife Logo

20 dec 2017 Autor: Liviu Popescu

Cosmin Ghiţă, 28 de ani, care conduce din luna septembrie Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România şi cea mai performantă companie din indicele BET, a mai primit patru luni la cârma companiei de 2,2 mld. lei, potrivit unei decizii a consiliului de administraţie.

“SN Nuclearelectrica SA (“SNN”) informeaza actionarii si investitorii ca in sedinta din data de 20.12.2017, Consiliul de Administratie al SNN, a decis prin Decizia nr. 217 /20.12.2017, numirea domnului Cosmin Ghita in functia de Director General pe o perioada provizorie de 4 luni incepand cu data de 03.01.2018, in baza recomandarii Comitetului de Nominalizare si Remunerare din cadrul Consiliului de Administratie, in conformitate cu in prevederile art. 19 alin 2, lit. c) si art. 20 alin. 1 din Actul Constitutiv al SNN, art. 35 alin. 1 si art. 64 indice 2 alin. 1 din OUG nr. 109/2011 cu modificarile si completarile ulterioare si cu prevederile art. 143 alin. 1 si 4 din Legea 31/1990 privind societatile comerciale”, se arată într-un document publicat în această seară la bursă.

Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România, este emitentul din indicele de referinţă BET cu cel mai ridicat randament al preţului acţiunilor în perioada ianuarie-noiembrie, de 70%,, evoluţie ajustată cu dividendele plătite din profitul pe 2016, cât şi cele suplimentare cerute în toamnă de stat.

Nuclearelectrica se tranzacţiona la preţurile din 29 noiembrie, ultima şedinţă de tranzacţionare din noiembrie, la un indicator PER de 9,55. Indicele PER este utilizat pentru a caracteriza eficienţa plasamentului în acţiuni. Indicele se calculează ca raport între cursul bursier şi profitul net pe acţiune şi poate fi interpretat ca reprezentând numărul de ani în care se recuperează investiţia.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
nuclearelectrica
, energie nucleara
, producator
, romania
, primire
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide