Energie

Cosmin Stăvaru, Bondoc şi Asociaţii: Viitoarele modificări la legea energiei ar trebui să asigure un cadru mai stabil şi predictibil, atât pentru consumatori, cât şi pentru distribuitori şi furnizori

ZF Power Summit 2022

Cosmin Stăvaru, Bondoc şi Asociaţii: Viitoarele...

Autor: Răzvan Botea

22.02.2022, 18:55 109

Cosmin Stăvaru, partener Bondoc şi Asociaţii, a spus, la ZF Power Summit 2022, că : Viitoarele modificări la legea energiei ar trebui să asigure un cadru mai stabil şi predictibil, atât pentru consumatori, cât şi pentru distribuitori şi furnizori.

„Viitoarele modificări la legea energiei ar trebui să asigure un cadru mai stabil şi predictibil, atât pentru consumatori, cât şi pentru distribuitori şi furnizori, care au fost vizaţi de măsuri destul de restrictive în ultimii doi ani.”

Ce a mai spus Cosmin Stăvaru:

Legislaţia permite contracte directe, pe termen lung, nu există limită de timp. ANRE a venit cu multiple ordine de implementare. Acum s-a eliminat şi ultimul obstacol formal, nu mai există nicio restricţie formală de a încheia contracte pe termen lung în afara OPCOM. Ce se întâmplă în practică, este o altă poveste, pentru că, legiuitorul poate stimula oferta, dar nu o poate aduce în piaţă.

Pentru că suntem într-o situaţie de criză acum, e foarte greu să se încheie contracte pe termen lung.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO