Energie

Crăciunul a venit mai repede pentru acţionari. Bogdan Badea, CEO Hidroelectrica: Acţionarii Hidroelectrica au decis astăzi repartizarea a 1 miliard de lei sub formă de dividende

Crăciunul a venit mai repede pentru acţionari. Bogdan...

Autor: Liviu Popescu

20.12.2019, 17:20 1825

Statul român şi Fondul Proprietatea, acţionarii Hidroelectrica, au decis astăzi ca cel mai mare producător de energie electrică din România să distribuie dividende suplimentare de 1 miliard de lei, ceea ce înseamnă că statului român îi vor reveni 800 mil. lei, spune Bogdan Badea, CEO Hidroelectrica, pentru ZF.

Pe 17 decembrie, statul român a respins solicitarea Fondului Proprietatea de distribuire a 1,25 miliarde de lei.

“Aveam depozite scadente de 950 milioane de lei şi am realizat o notă în care am arătat că nu puteam distribui 1,25 miliarde de lei, aşa cum solicitase Fondul Proprietatea”, spune Bogdan Badea.

Prin urmare, ulterior Fondul Proprietatea a diminuat solicitarea de dividende, iar astfel acţionarii – statul român şi FP – au organizat astăzi AGA în care s-a stabilit ca 1 mld. lei să meargă spre dividende. De altfel documentul a fost publicat şi pe site-ul companiei de stat.

“Cu unanimitatea voturilor exprimate de acţionarii prezenţi în cadrul şedinţei prin reprezentanţi, aprobă distribuirea sumei de 1.000.000.000 lei către acţionarii societăţii, proporţional cu participarea acestora la capitalul social al societăţii din rezultatul reportat reprezentând surplus realizat din rezerve din reevaluare”, se arată în hotărârea AGA. Data plăţii urmează să fie făcută până la 31 decembrie 2019.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO