Energie

Cu datorii de 3,4 miliarde de lei, RADET îşi caută salvarea în insolvenţă

Cu datorii de 3,4 miliarde de lei, RADET îşi caută...
22.09.2016, 00:00 280

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), companie care aduce căldura şi apa caldă în casele Bucureştiului, îşi cere intrarea în insolvenţă încercând o formă de protecţie juridică împotriva Electrocentrale Bucureşti (compania care încălzeşte apa) şi către care are o datorie de peste 3,4 miliarde lei. 

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat ieri un proiect de hotărâre privind mandatarea Consiliului de Administraţie RADET Bucureşti de a lua toate măsurile tehnice, juridice şi economice necesare pentru asigurarea continuităţii activităţii regiei, pentru garantarea livrării agentului termic pentru populaţie şi instituţii. În acest proiect a fost introdus un amendament de intrarea a RADET în insolvenţă. Insolvenţa este susţinută de ministrul energiei Vlad Georgescu.

„Susţinem orice formă de protecţie juridică, atât timp cât societatea se reclădeşte pe principii solide şi nu periclitează bunăstarea cetăţenilor. Insolvenţa înseamnă, în primul rând, plata facturilor la zi. Cu privire la situaţia ELCEN, în acest moment Consiliul de administraţie analizează cele mai bune soluţii pentru a continua, în termeni corecţi, relaţia comercială cu RADET şi de a se proteja, la rândul ei, de efectele insolvenţei RADET“, a transmis Georgescu. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO