Energie

Cum arată noul Tinmar: cel mai mare trader privat de energie se „rupe“ pentru a ataca simultan trei segmente de piaţă

Augustin Oancea a creat în jurul grupului Tinmar cel mai mare business antreprenorial din domeniul energiei.

Augustin Oancea a creat în jurul grupului Tinmar cel mai mare business antreprenorial din domeniul energiei.

Autor: Roxana Petrescu

04.01.2016, 00:08 5560

Din Tinmar Ind – companie care potrivit propriilor estimări va încheia anul 2015 cu un business de 700 mil. euro, devenind astfel cea mai mare afacere antreprenorială din domeniul energiei – s-au desprins Tinmar Energy şi Tinmar Gas. Afacerea pusă pe picioare de Augustin Oancea, un discret om de afaceri din Câmpina, va ataca printr-o nouă structură comerţul cu energie, gaze şi combustibili.

Potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial la finalul anului trecut, adunarea generală a acţio­narilor Tinmar Ind a aprobat di­vi­zarea com­pa­niei în urma u­nei decizii lua­­te la mijlo­cul lunii octom­­brie. Proiectul de divizare fu­se­se depus la Registrul Comerţului în sep­tem­brie anul trecut, acesta find aprobat şi de Tribunalul Bucureşti în noiembrie 2015.

În urma acestui proces de divizare au rezultat trei companii distincte, toate controlate de Oancea. Astfel, Tinmar Ind va avea ca principal obiect de activitate comercializarea combus­tibililor, Tinmar Energy va fi furnizor de energie, iar Tinmar Gas va activa pe piaţa furnizării de gaze naturale. În acest moment, cea mai mare parte a încasărilor Tinmar vine din comerţul cu energie. Atât Tinmar Energy, cât şi Tinmar Gas sunt companii deja active. Înainte de această separare, compania era activă în comerţul cu combustibili, energie şi gaze printr-o singură entitate, Tinmar Ind. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO